Lotgenoten gespreksgroep

Lotgenoten gespreksgroep

Datum/Tijd
donderdag 28 mrt 2019
10:30 - 12:00

Locatie
Toon Hermans Huis
Nijenbeek 4b
Emmeloord

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Corrie Sleebos


Start  nieuwe lotgenoten gespreksgroep voorjaar 2019

De diagnose van de ziekte kanker betekent vaak een breuk in iemands leven. Het bestaan heeft definitief een andere kleur gekregen. De ziekte beïnvloedt niet alleen de lichamelijke conditie, maar ook het emotionele en sociale leven. Deze veranderingen kunnen onzekerheid en angst met zich meebrengen. Onzekerheid over de duur en kwaliteit van het verdere leven. Angst voor pijn, een beschadigd lichaam of angst voor de dood. De relaties met familie, vrienden en collega’s veranderen soms ingrijpend. Bovendien wil je hen niet altijd belasten met je vragen en onzekerheden. Dan is het fijn als er een plek bestaat zoals het Toon Hermans Huis (THH) in Emmeloord waar deze problematiek bekend is.

Voor deze groep mensen start het THH een nieuwe lotgenoten gespreksgroep op donderdag 28 maart 2019. De groep wordt geleid door twee deskundige gespreksleiders, die tevens ervaringsdeskundigen zijn.

De bijeenkomsten zullen zijn op:

Voorjaar 2019, donderdagmorgen om 10.30 uur in het Toon Hermans Huis Emmeloord.

Deze besloten lotgenotengroep komt elke veertien dagen bijeen in een tijdsbestek van 3 maanden (vijf à zes keer). De groepsgrootte zal 6-8 personen zijn.

In de gesprekken luisteren we naar elkaar en leren we van elkaar. U zult ontdekken dat in elke fase van uw ziekteproces er ook krachtbronnen en rustpunten in uzelf zullen zijn, waardoor u tijdens de hele ziekteperiode steviger in uw schoenen kan komen te staan. U gaat mede ten gevolge van de zware behandelingen door een zeer moeilijke fase van uw leven. Tegelijkertijd weten we dat in gesprek met elkaar we problemen kunnen ombuigen tot kansen en gaan groeien in kracht en intensiteit, in veerkracht en vriendschap. U zult u begrepen en gesteund voelen en zo mogelijk uw aandacht verleggen van angstige naar hoopvolle en bemoedigende gedachten.

Als u deel wilt nemen aan de gespreksgroep kunt u zich hiervoor opgeven via de website van het Toon Hermans Huis Emmeloord.
U kunt zich ook telefonisch opgeven bij: Erna tel. 0521 589860; Corrie tel. 0527 261083

Heeft u al eens eerder meegedaan, maar wilt u opnieuw meedoen, dan is dat natuurlijk mogelijk.

Tussentijds instromen is niet mogelijk, dus wacht u niet te lang met uzelf op te geven.

 

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: 8.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Lotgenotencontact gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


Er kunnen geen aanmeldingen meer worden geplaatst voor deze activiteit.