Themabijeenkomst

Datum/Tijd
dinsdag 27 jun 2017
10:30 - 11:30

Locatie
Toon Hermans Huis
Nijenbeek 4b
Emmeloord

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Arie Aantjes


Themabijeenkomst.

De diagnose kanker betekent vaak een breuk in je leven. Je bestaan heeft definitief een andere kleur gekregen. De ziekte beïnvloedt niet alleen je lichamelijke conditie, maar ook je emotionele en sociale leven.
Deze veranderingen kunnen onzekerheid en mogelijk angst met zich meebrengen. Onzekerheid over de duur en kwaliteit van het verdere leven. Angst voor pijn, een beschadigd lichaam, gevolgen van de behandeling of misschien angst voor de dood. De relaties met familie, vrienden en collega’s veranderen soms ingrijpend, zonder dat je dit wilt. Je zoekt naar wegen om je leven opnieuw vorm te geven. Dan is het fijn dat er een plek is waar deze problematiek bekend is, zoals in het Toon Hermans Huis in Emmeloord.

Tijdens de gezellige inloop op maandagmiddag en woensdagochtend spreken we over de dingen van het dagelijks leven met elkaar. Het gaat heel spontaan en vaak ook luchtig. Heerlijk om even gewoon mens te zijn. Maar af en toe kan het zomaar een laagje dieper gaan. Vaak is een gebeurtenis in het leven van één van ons de aanleiding dat de ander zijn hart opent en kwetsbaar is en ons appelleert om beter te luisteren. We kennen deze momenten en koesteren ze.

Het bovenstaande in gedachten houdend willen wij graag starten met een gespreksgroep, waarin we bewust allerlei onderwerpen bespreekbaar maken, die gerelateerd zijn aan wat de ziekte kanker met ons doet op het lichamelijke, emotionele en sociale vlak. Wellicht zijn er ook positieve aspecten te noemen!

Het zal een groep zijn, waarin wij luisteren naar elkaar, zonder dat wij elkaar in de rede vallen, een waardeoordeel of mening geven. Er zal ruimte zijn, waarin wij dingen met elkaar kunnen delen en waarin wij van elkaar kunnen leren. Het zal gaan over onszelf en niet over de buurvrouw, kennis of een ver familielid. Qua tijdsduur beperken we het tot een uurtje samen praten.

Tijdens de eerste bijeenkomst kun je zelf onderwerpen aandragen waar je graag over door zou willen praten, zoals omgaan met tegenslagen, gevolgen, vermoeidheid; wat en hoe communiceer je met anderen over je ziekte; zelfmanagement.

We spreken vervolgens af hoe vaak we bij elkaar willen komen en wanneer de beste gelegenheid zou zijn. Zo’n eerste keer zou samen kunnen vallen met de inloopochtend.
Onze eerste bijeenkomst staat gepland op dinsdag 27 juni aanstaande. Aanvang 10:30 uur.

U kunt zich voor deze themabijeenkomst aanmelden via onze website: www.thhemmeloord.nl, via de e-mail info@thhemmeloord.nl of telefonisch via 06-1206 1991.

Karin Zijp en Hanneke Vos
Coördinatoren

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: -4.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Themabijeenkomst gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


Deze activiteit is volgeboekt.