Macramé

Datum/Tijd
dinsdag 31 okt 2023
09:30 - 11:30

Locatie
Toon Hermans Huis
Nijenbeek 4b
Emmeloord

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Elly Orsel


Macramé is een al heel lang bestaande handwerktechniek die bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. In zijn bekendste vorm wordt macramé gebruikt om armbandjes te maken, bestaande uit vier draden.

Misschien werd macramé zelfs al beoefend in de 3de eeuw in China. Rond 1300 was het een rage in het Midden-Oosten voor het maken van een mooie afwerking aan tapijten en voor franjes aan hoofdstellen en zadelkleden van kamelen om de vliegen weg te houden.

Gastvrouwen Sietsche en Anneke staan klaar om samen de mooiste creaties te maken.

Wat, dat blijft nog even een verrassing.

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: 3.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Macramé gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


Er kunnen geen aanmeldingen meer worden geplaatst voor deze activiteit.