Indonesische koken

Indonesische koken

Datum/Tijd
donderdag 13 okt 2022
09:30 - 13:00

Locatie
Toon Hermans Huis
Nijenbeek 4b
Emmeloord

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Elly Orsel


Indonesisch koken

In deze workshop leer je twee Indonesische snacks maken, eentje hartig en eentje zoet.

Een heerlijke hartige snack is lemper, gemaakt van ketan, een Indonesische plakrijst. Het zijn kleefrijstrolletjes gevuld met kip. Ook een leuke activiteit om thuis samen te maken met de (klein)kinderen.

De zoete snack dadar gulung is een opgerold groen flensje met een vulling van kokos en Javaanse suiker. De knalgroene kleur is te danken aan het pandanblad extract dat je door het beslag roert. De pandan zorgt voor een kleurig en geurig geheel.

Je krijgt het recept op papier, zodat je het thuis zelf nog eens uit kunt proberen. We gaan samen van de snacks genieten en het restant krijg je mee naar huis.
Beide snacks kun je thuis heel goed invriezen en later weer in de magnetron opwarmen.

Peter en Corrie Sleebos

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: 0.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Indonesisch koken gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


Deze activiteit is volgeboekt.