Gespreksgroep voor Naasten

Datum/Tijd
dinsdag 3 dec 2019
19:30 - 21:00

Locatie
Toon Hermans Huis
Nijenbeek 4b
Emmeloord

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Corrie Sleebos


Gespreksgroep voor Naasten

Na de Kookworkshop Indonesisch koken voor Naasten gaat in het najaar de nieuw te starten Gespreksgroep voor Naasten van start.

Als iemand in het gezin de diagnose kanker krijgt heeft dit een grote impact, niet alleen voor degene die de diagnose krijgt, maar ook voor zijn/haar directe omgeving. Niets lijkt meer vanzelfsprekend. Kanker nestelt zich in alle aderen tot in het kleinste haarvaatje van het gezin en het netwerk. Het is niet altijd leuk om thuis te praten over kanker en de gevolgen ervan, maar je moet het zeker niet wegstoppen, want het is er wel, ook als je er niet over praat.

De Gespreksgroep voor Naasten zal een bijzondere groep zijn. De deelnemers zitten namelijk in het zelfde schuitje als jij en jullie zijn allemaal ervaringsdeskundigen. Jij kunt gewoon je verhaal delen, zonder je schuldig te voelen. De anderen weten exact wat je bedoelt en begrijpen jou heel goed. Je zult je serieus genomen voelen en voldoende steun ervaren. Het is prettig om te horen hoe anderen omgaan met moeilijke dingen. Tijd nemen om er met elkaar over te praten kan helend werken, terwijl het gewone leven ook doorgaat omdat niet alles om kanker draait.

Deze nieuwe Gespreksgroep voor Naasten komt elke veertien dagen bijeen op een dinsdagavond in een tijdsbestek van 3 maanden (vijf keer). De groepsgrootte zal 6-8 personen zijn. De groep wordt geleid door twee deskundige gespreksleiders, die tevens ervaringsdeskundigen zijn.

Deze gespreksgroep is gestart op 8 oktober 2019.

Dit is een besloten groep en opgave is niet meer mogelijk. Geïnteresseerd in een volgende gespreksgroep?

Klik hier voor meer informatie