Gespreksgroep voor Naasten

Gespreksgroep voor Naasten

Datum/Tijd
donderdag 13 feb 2020
19:30 - 21:00

Locatie
Toon Hermans Huis
Nijenbeek 4b
Emmeloord

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Corrie Sleebos


Gespreksgroep voor Naasten

Een nieuw te starten Gespreksgroep voor Naasten gaat op dinsdagavond 11 februari van start.

Als iemand in het gezin de diagnose kanker krijgt heeft dit een grote impact, niet alleen voor degene die de diagnose krijgt, maar ook voor zijn/haar directe omgeving. Niets lijkt meer vanzelfsprekend. Kanker nestelt zich in alle aderen tot in het kleinste haarvaatje van het gezin en het netwerk. Het is niet altijd leuk om thuis te praten over kanker en de gevolgen ervan, maar je moet het zeker niet wegstoppen, want het is er wel, ook als je er niet over praat.

De Gespreksgroep voor Naasten zal een bijzondere groep zijn. De deelnemers zitten namelijk in het zelfde schuitje als jij en jullie zijn allemaal ervaringsdeskundigen. Jij kunt gewoon je verhaal delen, zonder je schuldig te voelen. De anderen weten exact wat je bedoelt en begrijpen jou heel goed. Je zult je serieus genomen voelen en voldoende steun ervaren. Het is prettig om te horen hoe anderen omgaan met moeilijke dingen. Tijd nemen om er met elkaar over te praten kan helend werken, terwijl het gewone leven ook doorgaat omdat niet alles om kanker draait.

Deze Gespreksgroep voor Naasten komt elke veertien dagen bijeen op een dinsdagavond in een tijdsbestek van 3 maanden (vijf keer). De groepsgrootte zal 6-8 personen zijn (minimaal 4 personen). De groep wordt geleid door twee deskundige gespreksleiders, die tevens ervaringsdeskundigen zijn.

Datum en tijd van de bijeenkomsten op dinsdagavond van 19.30 – 21.00 uur in Toon Hermans Huis op 11 en 25 februari, 10 en 24 maart en 7 april. Aanmelding kan eenvoudig via de website.

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: 5.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Gespreksgroep voor Naasten gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


Er kunnen geen aanmeldingen meer worden geplaatst voor deze activiteit.