Wereldkankerdag

Wereldkankerdag

Datum/Tijd
zaterdag 3 feb 2024
10:00 - 16:00

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Elly OrselOp 3 februari 2024 tussen 10:00 uur en 16:00 uur is iedereen welkom in het Toon Hermans Huis Emmeloord waar u gastvrij wordt ontvangen. Vrijwilligers leiden u graag rond en vertellen u wat het centrum kan betekenen voor mensen met kanker, maar ook voor hun naasten of nabestaanden.    U kunt kennismaken met enkele van de vele activiteiten die worden geboden. Maar er is ook ruimte voor een persoonlijk gesprek. Natuurlijk staat er koffie of thee met wat lekkers klaar.

Om 10.30 uur tijdens de Open Dag zal Piet Talsma zijn ‘levensles’, waarin hij omschrijft hoe hij met kanker omgaat, in het Toon Hermans Huis Emmeloord aanbieden aan de Emmeloordse huisarts Anja Korf en wijkverpleegkundige Gerda Jonker.

Op de Open Dag zijn onder andere de ervaringsdeskundigen van Stichting Bratelle aanwezig. Zij vertellen over hun zoektocht naar geschikte lingerie, nadat zij aan de behandeling tegen borstkanker chronisch lymfoedeem overhielden. Zij ontwikkelden de Bratelle, de ‘wonderbeha’ die verlichting geeft bij oedeem na borstkanker. De Bratelle is tijdens de Open Dag vrijblijvend te passen.

Ook de Stichting BreiBoezem is op de Open Dag aanwezig. Zij helpen vrouwen die een (gedeeltelijke) borstamputatie hebben gehad door het verstrekken van gratis gebreide borstprotheses: de BreiBoezem. 

U bent op zaterdag 3 februari 2024 tussen 10.00 uur en 16.00 uur van harte welkom in het Toon Hermans Huis Emmeloord aan de Nijenbeek 4 in Emmeloord.