Bloemschikken

Bloemschikken

Datum/Tijd
donderdag 7 sep 2023
09:30 - 11:30

Locatie
Ietje Kodde
Noorderringweg 10-1
Bant
Kaart niet beschikbaar

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Elly Orsel


Bloemschikken wordt gegeven onder leiding van Co Orsel, Ietje Kodde en Hanny Pepping.

Het vindt plaats op de boerderij van Ietje Kodde, Noorderringweg 10-1, Bant. Vanaf Emmeloord is het de 4e boerderij rechts. Er is genoeg ruimte om veilig op 1,5 meter afstand van elkaar te werken.
Op inspirerende wijze word je spelenderwijs geholpen om de mooiste creaties met bloemen te maken. Er wordt gebruik gemaakt van bloemen, planten, materialen uit de natuur zoals takken, blad, bessen en mos. Telkens met een thema dat te maken heeft met het seizoen. Dit wordt van tevoren bekend gemaakt zodat je weet wat jezelf mee moet nemen. Meestal is dit alleen de ondergrond.
Na afloop ga je naar huis met een prachtig werkstuk waar je thuis nog lang van kunt genieten.

De workshops worden gegeven in een ontspannen en gezellige sfeer met deskundige begeleiding.

Geef je tijdig op voor de workshops, want de belangstelling is groot.

Let op: bij afmelding binnen 48 uur voor de workshop kunnen de kosten in rekening worden gebracht.

Bloemschikken voor 7 en 8 september

Een langwerpige tafelschikking in warme nazomer kleuren.

We maken een schikking op oasis. Als ondergrond gebruik je een langwerpige bak met opstaande rand. Lengte tussen de 25 en 30 cm. Of een tafeldeco.
De ondergrond wordt bekleed met blad en mos. Bloemen van onder andere gerbera, chrysant, dahlia, hortensia en lampionnetjes worden onderin verwerkt. Ook gebruiken we een enkele rozenbotteltakje en kangoeroepootjes om bovenin wat ruimte in de schikking te krijgen.
Verder zijn er bessen, sierappels enzovoort voor de afwisseling. Een grillige tak van dood hout geeft een mooi effect over de schikking.
Zelf meenemen: een langwerpige ondergrond. Ietje heeft nog decohouders op voorraad, tegen kostprijs te koop. Heb je zelf nog een mooie, grillige tak liggen? Neem die dan mee.

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: 0.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Bloemschikken gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


Deze activiteit is volgeboekt.