Bloemschikken

Bloemschikken

Datum/Tijd
donderdag 12 jan 2023
09:30 - 11:30

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Arie Aantjes


Bloemschikken wordt gegeven onder leiding van Co Orsel, Ietje Kodde en Hanny Pepping.

Het vindt plaats op de boerderij van Ietje Kodde, Noorderringweg 10-1, Bant. Vanaf Emmeloord is het de 4e boerderij rechts. Er is genoeg ruimte om veilig op 1,5 meter afstand van elkaar te werken.
Op inspirerende wijze word je spelenderwijs geholpen om de mooiste creaties met bloemen te maken. Er wordt gebruik gemaakt van bloemen, planten, materialen uit de natuur zoals takken, blad, bessen en mos. Telkens met een thema dat te maken heeft met het seizoen. Dit wordt van tevoren bekend gemaakt zodat je weet wat jezelf mee moet nemen. Meestal is dit alleen de ondergrond.
Na afloop ga je naar huis met een prachtig werkstuk waar je thuis nog lang van kunt genieten.

De workshops worden gegeven in een ontspannen en gezellige sfeer met deskundige begeleiding.

Geef je tijdig op voor de workshops, want de belangstelling is groot.

Let op: bij afmelding binnen 48 uur voor de workshop kunnen de kosten in rekening worden gebracht.

Winterschikking voor 12 en 13 januari 2023


We maken een schikking op een lage schaal en steken de materialen in oasis.
We gebruiken schors van de kurkeik en een enkele kale tak. Laag in de schikking gebruiken we mooi bolmos. (Groen is de kleur van de hoop)
Als winterse elementen gebruiken we het grijze plantje Calocephalus, gipskruid (sneeuw) en enkele bloemen van Ornithogalum (bloemistenverdriet). Folie kun je gebruiken om ijs te symboliseren. Verder als uiting van het nieuwe een uitlopende Amaryllis bol.

Aan jullie de zoekopdracht om een voorwerp te vinden dat je aan de winter doet denken. Bijvoorbeeld een schaats, een want of een mini sleetje, winterpeen, chocomelkbeker, enzovoort.

Zelf meenemen: een ondergrond/schaal met een doorsnee van 25 tot 30 cm.

Succes met de voorbereiding. Groet Co

 

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: -1.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Bloemschikken gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


Deze activiteit is volgeboekt.