Bloemschikken

Bloemschikken

Datum/Tijd
vrijdag 22 okt 2021
09:30 - 11:30

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Elly Orsel


Bloemschikken

Bloemschikken wordt gegeven onder leiding van Co Orsel, Ietje Kodde en Hanny Pepping.
Op inspirerende wijze word je spelenderwijs geholpen om de mooiste creaties met bloemen te maken. Er wordt gebruik gemaakt van bloemen, planten, materialen uit de natuur zoals takken, blad, bessen en mos. Telkens met een thema dat te maken heeft met het seizoen. Dit wordt van tevoren bekend gemaakt zodat je weet wat jezelf mee moet nemen. Meestal is dit alleen de ondergrond.
Na afloop ga je naar huis met een prachtig werkstuk waar je thuis nog lang van kunt genieten.

De workshops worden gegeven in een ontspannen en gezellige sfeer met deskundige begeleiding.

Geef je tijdig op voor de workshops, want de belangstelling is groot.

Let op: bij afmelding binnen 48 uur voor de workshop kunnen de kosten in rekening worden gebracht.

Opdracht bloemschikken 22 oktober

We maken een schikking aan een standaard. Als standaard kan een klinker met metalen pin worden gebruikt. Deze ondergrond neem je zelf mee, en anders zijn er nog enkele op voorraad.
Langs de metalen pin bevestig je een aantal stelen Japanse duizendknoop / Polygonum, hierna gebruiken we enkele takken rozebottel en sierappel.
Aan de zijtakken kun je mooie materialen vastmaken. Bv. Komkommervrucht, peulen van Gleditsia, lampionplant, een pluk hortensia, een tak kangoeroepootjes, Diplocyclos enz.

Dus zelf meenemen: de ondergrond, en doorgeven als je deze niet hebt.

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: 1.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Bloemschikken gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


Er kunnen geen aanmeldingen meer worden geplaatst voor deze activiteit.