Bloemschikken

Bloemschikken

Datum/Tijd
vrijdag 10 mei 2019
09:30 - 12:00

Locatie
Toon Hermans Huis
Nijenbeek 4b
Emmeloord

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Elly Orsel


Bloemschikken

Bloemschikken met Co Orsel, Ietje Kodde of Hannie Pepping.

Word jij ook zo blij als je huis vol bloemen staat? Maar hoe maak je eigenlijk een mooi boeket of bloemstuk? Eigenlijk is dat helemaal niet zo moeilijk. Je hebt er ook geen vakkennis of bijzondere vaardigheden voor nodig om er een succes van te maken. Met koffie/thee en veel creativiteit betekent het een ontspannen en gezellige ochtend of middag waarbij je spelenderwijs wordt geholpen om de prachtigste creaties maken met bloemen, planten en materialen uit de natuur zoals blad, takken en mos. Telkens met een thema dat te maken heeft met het seizoen.
Na afloop ga je naar huis met een prachtig bloemstuk om daar thuis nog lang van na te genieten.

Ook in 2019 zullen er weer mooie bloemstukken gemaakt worden afwisselend door Co Orsel en/of Ietje Kodde en Hannie Pepping
Iedere keer is er een ander thema, deze wordt van tevoren bekend gemaakt zodat de deelnemer weet wat hij zelf mee moet nemen voor de workshop
Wacht niet te lang en geef je op voor deze activiteit! Deze workshop wordt gegeven in de creatieve ruimte van het Toon Hermans Huis Emmeloord.

Let op: bij afmelding binnen 48 uur voor de workshop kunnen de kosten in rekening worden gebracht.

Deze keer gaan we een soort van biedermeier maken.

Dit is een schikking op een ondergrond waar van de vorm van de schikking bepalend is. Dat is de ronde vorm op je schaal of pot.
Wat je mee moet nemen is een ronde schaal of pot met een opstaande rand.
Deze heeft een doorsnee van ongeveer 25 cm.
Je kunt ook voor een mandje of een ovale vorm kiezen. Hoe hoog de rand is maakt niet zo heel veel uit.
In onze schaal of het mandje doen we oasis en hier op worden de bloemen gestoken. Het hele mandje of de schaal komt vol met bloemen en groen.
Je mag ook een veel grotere schaal meenemen waarin we dan een kleinere biedermeier maken.(zie voorbeeld)
Door de stelen op een bepaalde lengte af te snijden krijg je de ronde vorm van de biedermeier. Het klinkt moeilijker dan het is.
Bij de laatste schikking hebben we al wat voorbeelden laten zien.
Ik hoop dat jullie zo voldoende informatie hebben en hoop jullie in mei weer te ontmoeten.

Mvg. Hannie Pepping.

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: 0.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Workshop gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


Deze activiteit is volgeboekt.