Contact met lotgenoten. Dat was waar mijn vrouw heel veel behoefte aan had, tijdens en na haar (intensieve) chemo-therapie, bestraling en stamceltransplantatie. Ná de behandeling leek het traject juist zwaarder te worden. Door erover te praten en te merken dat anderen hetzelfde ervaren, kon ze er weer beter tegen aan. In haar situatie was het nogal ingewikkeld om met die lotgenoten in contact te komen: ze had leukemie gekregen. Die was weliswaar succesvol bestreden, maar de behandeling gaf haar er Graft versus Host voor terug. En … wie heeft dát nou?

Haar langdurige opname in het ziekenhuis en de jaren erna, hebben we beschreven op de weblog van Carolien: infocarolien.nl. Die site heb ik opgezet, toen het teveel werd om mijn e-mails na te zenden naar mensen die ‘later’ inhaakten bij ons nieuws. De weblog werd een belangrijke uitlaatklep voor onze gevoelens en hielp om de mensen om ons heen goed geïnformeerd te houden. We kozen voor een toegankelijke, open aanpak – waar humor ook een rol speelt.

Zodoende – en omdat het veel raakvlakken heeft met mijn werk – raakte ik goed thuis in websites.
Ondertussen ontdekte Carolien lotgenoten en troffen we elkaar tijdens een landelijke bijeenkomst in het Toon Hermans Huis van Amersfoort.

Toen nog maar kort daarna Emmeloord een Toon Hermans Huis kreeg, konden we ons geluk niet op. We wilden er allebei graag aan meewerken en wat bleek: er werd nog een webmaster gezocht. Wij zijn er voor gegaan en met plezier. Ik hoop dat de website een mooi verlengde is van het inloophuis: om duidelijk te maken hoe waardevol het is dat je met lotgenoten in contact kunt komen!

Wanneer je tips hebt, of suggesties: laat het weten via de contactpagina. Want de beste website is er één waarin door mensen die erop af komen wordt meegedacht. Alvast hartelijk bedankt.

Eelco Drieenhuizen
Webmaster