Mijn naam is Ben van Dijk, getrouwd en vader van 3 kinderen en opa van 2 kleinkinderen. Vanaf 1 januari 2013 ben ik gepensioneerd, daarvoor was ik gemeenteambtenaar.

Sinds 1 juli 2016 ben ik penningmeester van het Toon Hermans Huis in Emmeloord. Toen ik voor deze functie gevraagd werd, door de vorige penningmeester, moest ik toch wel even goed nadenken of dit wel wat voor mij was. Als buitenstaander denk je wat heb ik, zonder medische achtergrond, bij een dergelijke ‘club’ te zoeken. Maar al snel werd mij duidelijk dat het THH zich juist bezig houdt met de persoonlijke kant van de ziekte en niet met de medische kant. Uiteraard zal de medische kant best een keer aan de orde komen, maar het gaat veel meer om het omgaan met de ziekte. Het inloophuis is bedoeld om in een informele sfeer contacten te leggen met lotgenoten.

Hobby’s van mij zijn tuinieren, de hond, fietsen en ik koop en verkoop schoolplaten en tweedehands boeken. Naast penningmeester bij het THH ben ik ook nog vrijwilliger bij Humanitas.

Ben van Dijk, penningmeester