Nabestaanden gespreksgroep

In de afgelopen tijd heb jij je partner, kind, familielid of vriend verloren aan de ziekte kanker. Je wereld is stil komen te staan. En dat terwijl het dagelijks leven gewoon doorgaat. De mantelzorgtaak is weggevallen, maar hoe moet jij nu verder? Je zit middenin een rouwproces en worstelt met allerlei gevoelens. Het doet veel met je. Bij rouwen is er geen goed of fout, je rouwt op jouw manier. Soms is het moeilijk om over het verlies en je gevoelens te praten, maar het onderwerp vermijden kan nog pijnlijker zijn. Hoe lang een rouwproces duurt is lastig te zeggen, omdat het zo sterk verschilt per persoon. Aan rouw zit geen tijdslimiet. Over het algemeen nemen de negatieve gevoelens af met de tijd. Dit is vaak ongeveer een jaar. En soms is het na een jaar nog net zo heftig als in het begin. Dan is het goed dat er een plek bestaat zoals het Toon Hermans Huis (THH) in Emmeloord.

Voor deze groep mensen start het THH een nieuwe Nabestaanden gespreksgroep. Dit is een bijzondere groep, want de deelnemers zitten namelijk in het zelfde schuitje als jij en jullie zijn allemaal ervaringsdeskundigen. Jij kunt gewoon je verhaal delen, zonder je schuldig te voelen. De anderen weten wat je bedoelt en er is over en weer begrip. Je zult je serieus genomen voelen en steun ervaren. Het is prettig om eens te horen hoe anderen omgaan met het verlies, dat hun leven heeft doen stilstaan. Tijd nemen om er met elkaar over te praten kan helend werken, terwijl je de gewone dingen in het leven ook weer oppakt. In de groep  luisteren we naar elkaar, steunen we elkaar en leren we van elkaar. In de groep zul je herkenning en erkenning ervaren van je gevoelens. Gevoelens die erg verwarrend kunnen zijn.

Deze Nabestaanden gespreksgroep komt elke veertien dagen bijeen in een tijdsbestek van 3 maanden (vijf keer). De groepsgrootte zal maximaal 6 personen zijn. De groep wordt geleid door twee deskundige gespreksleiders.

De bijeenkomsten worden gepland op een voor de groep passend dagdeel in het THH Emmeloord. Als je deel wilt nemen aan de gespreksgroep kun je je telefonisch opgeven. Zodra er meldingen binnenkomen, wordt de startdatum bekend gemaakt.

Als de gespreksgroep eenmaal van start is gegaan is tussentijds instromen niet mogelijk, dus wacht niet te lang met jezelf op te geven.

Toon Hermans Huis Emmeloord

Nijenbeek 4

8303 ZA Emmeloord

Tel. 06 12061991