Lotgenoten gespreksgroep

thh-bericht-lotgenoten-001-

De diagnose van de ziekte kanker betekent vaak een breuk in iemands leven. Het bestaan heeft definitief een andere kleur gekregen. De ziekte beïnvloedt niet alleen de lichamelijke conditie, maar ook het emotionele en sociale leven. Deze veranderingen kunnen onzekerheid en angst met zich meebrengen. Onzekerheid over de duur en kwaliteit van het verdere leven. Angst voor pijn, een beschadigd lichaam of angst voor de dood. De relaties met familie, vrienden en collega’s veranderen soms ingrijpend. Dan is het fijn als er een plek bestaat zoals het Toon Hermans Huis (THH) in Emmeloord waar deze problematiek bekend is.

Voor deze groep mensen start het THHEmmeloord in het voor- en najaar een aantal keren per jaar een nieuwe lotgenoten gespreksgroep. De groep wordt geleid door twee deskundige gespreksleiders, die tevens ervaringsdeskundigen zijn. Deze besloten gespreksgroep komt in een tijdsbestek van 3 maanden vijf à zes keer bijeen in het Toon Hermans Huis Emmeloord. De groepsgrootte zal telkens 6-8 personen zijn. Op 3 oktober 2019 gaat de volgende groep van start.

In de gesprekken luisteren we naar elkaar en leren we van elkaar. U zult ontdekken dat in elke fase van uw ziekteproces er ook krachtbronnen en rustpunten in uzelf zullen zijn, waardoor u tijdens de hele ziekteperiode steviger in uw schoenen kan komen te staan. U gaat mede ten gevolge van de zware behandelingen door een zeer moeilijke fase van uw leven. Tegelijkertijd weten we dat in gesprek met elkaar we problemen kunnen ombuigen tot kansen en gaan groeien in kracht en intensiteit, in veerkracht en vriendschap. U zult u begrepen en gesteund voelen en zo mogelijk uw aandacht verleggen van angstige naar hoopvolle en bemoedigende gedachten.

Als u deel wilt nemen aan de gespreksgroep kunt u zich hiervoor telefonisch opgeven bij:
Corrie Sleebos, telefoonummer 0527-261083.

Heeft u al eens eerder meegedaan, maar wilt u opnieuw meedoen, dan is dit natuurlijk mogelijk, dus wacht u niet te lang met uzelf op te geven.

Tussentijds instromen is niet mogelijk.

.