Themabijeenkomst

Datum/Tijd
dinsdag 19 sep 2017
10:30 - 11:30

Locatie
Toon Hermans Huis
Nijenbeek 4b
Emmeloord

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Hanneke Vos


Themabijeenkomst.

De diagnose kanker betekent vaak een breuk in je leven. Je bestaan heeft definitief een andere kleur gekregen. De ziekte beïnvloedt niet alleen je lichamelijke conditie, maar ook je emotionele en sociale leven.
Deze veranderingen kunnen onzekerheid en mogelijk angst met zich meebrengen. Onzekerheid over de duur en kwaliteit van het verdere leven. Angst voor pijn, een beschadigd lichaam, gevolgen van de behandeling of misschien angst voor de dood. De relaties met familie, vrienden en collega’s veranderen soms ingrijpend, zonder dat je dit wilt. Je zoekt naar wegen om je leven opnieuw vorm te geven. Dan is het fijn dat er een plek is waar deze problematiek bekend is, zoals in het Toon Hermans Huis in Emmeloord.

Tijdens de gezellige inloop op maandagmiddag en woensdagochtend spreken we over de dingen van het dagelijks leven met elkaar. Het gaat heel spontaan en vaak ook luchtig. Heerlijk om even gewoon mens te zijn. Maar af en toe kan het zomaar een laagje dieper gaan. Vaak is een gebeurtenis in het leven van één van ons de aanleiding dat de ander zijn hart opent en kwetsbaar is en ons appelleert om beter te luisteren. We kennen deze momenten en koesteren ze.

Het bovenstaande in gedachten houdend zijn wij op 27 juni gestart met een gespreksgroep, waarin we bewust allerlei onderwerpen bespreekbaar maken, die gerelateerd zijn aan wat de ziekte kanker met ons doet op het lichamelijke, emotionele en sociale vlak. Wellicht zijn er ook positieve aspecten te noemen!

Het is een groep, waarin wij luisteren naar elkaar, zonder dat wij elkaar in de rede vallen, een waardeoordeel of mening geven. Er is ruimte, waarin wij dingen met elkaar kunnen delen en waarin wij van elkaar kunnen leren. Het gaat over onszelf en niet over de buurvrouw, kennis of een ver familielid. Qua tijdsduur beperken we het tot een uurtje samen praten.

Je kunt ook zelf onderwerpen aandragen waar je graag over door zou willen praten, zoals omgaan met tegenslagen, gevolgen, vermoeidheid; wat en hoe communiceer je met anderen over je ziekte; zelfmanagement.

U kunt zich voor deze themabijeenkomst aanmelden via de e-mail hanneke.vos@thhemmeloord.nl of telefonisch via 06-1206 1991.

Karin Zijp en Hanneke Vos
Coördinatoren