Rondrit Schokland

Datum/Tijd
donderdag 11 jun 2020
10:30 - 12:00

Locatie
Museum Schokland
Middelbuurt 2
Schokland

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Elly Orsel


Rondrit op Schokland met trekker en wagen

Schokland is een unieke combinatie van cultuurhistorie en natuur. Je vindt er sporen van menselijke bewoning tot meer dan 10.000 jaar terug. Het is een plek tussen land en water, middenin de Noordoostpolder, die rijk is aan archeologische bodemschatten. Geen wonder dat UNESCO in 1995 besloot om Schokland en omgeving de status van werelderfgoed te geven. Het Werelderfgoed Schokland vormt het bewijs dat vanaf de prehistorie tot aan de drooglegging van de Noordoostpolder mensen op Schokland hebben gewoond.

Op de website van de Schokkervereniging staat een link naar een filmpje gemaakt door Rob Slijper, lid van de vereniging, waarin hij je verrast met wisselend oude en nieuwe beelden van het voormalige eiland. Dat is zeer de moeite waard, klik hier om het filmpje te bekijken.

Wat is nu leuker dan een rondrit met een trekker en comfortabele wagen met lage instap over een deel van het eiland maken? Een deskundige gids vertelt onderweg over de rijke geschiedenis ervan en de strijd die de bewoners leverden met de elementen. Klik hier voor een foto-impressie van zo’n excursie. Enthousiast geworden? Geef je dan op voor deze onvergetelijke ervaring.

We verzamelen om 09.30 uur in het Toon Hermans Huis Emmeloord waar de koffie/thee klaar staat. Daarna rijden we gezamenlijk naar Museum Schokland.

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: 20.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Rondrit gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


€5,00