Kunst in balans

Kunst in balans

Datum/Tijd
donderdag 18 jan 2018
19:30 - 21:30

Locatie
Toon Hermans Huis
Nijenbeek 4b
Emmeloord

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Karin Zijp


Met kunst in balans

Als je aan kunst denkt, dan denk je al snel aan musea, galeries en veel te dure kunstwerken. Een elitaire wereld waar niet iedereen zich toe aangetrokken voelt. En dat is te begrijpen! Maar kunst wordt niet gemaakt voor musea of galeries. Kunst wordt gemaakt door mensen voor mensen. Vaak vanuit verschillende beweegredenen. Precies daarom kan kunst je raken en je zelfs helpen bij het vinden van balans in je leven. Zeker als je die balans even niet meer hebt.

In vier interactieve lezingen laat ik je graag zien hoe dat werkt. Aan de hand van beweegredenen van kunstenaars door de eeuwen heen, ontdek je bijvoorbeeld wat het belang is van schoonheid in de kunst. Je zal ervaren dat zelfs in negatieve gebeurtenissen zoals ziekte, oorlog en geweld, een vorm van schoonheid verborgen zit. ‘Bizar’ denk je wellicht. Maar verwonder je over de invloed die kunst ook heeft op jouw leven, zelfs al ben je nog nooit in een museum of galerie geweest. Kijk alleen maar eens naar hoe je omgeving is vormgegeven. Met een kleine kunst gerichte achtergrond, gaat een stad automatisch veel meer leven. Maar weet je ook dat bepaalde ontwikkelingen binnen de (medische) wetenschap door kunst zijn, en nog steeds worden, beïnvloed? Je hebt dus eigenlijk meer met kunst dan je in eerste instantie denkt. Meld je daarom aan en ontdek het zelf?

Let op: de vier interactieve lezingen volgen elkaar op. Het is daarom verstandig om je in te schrijven voor alle vier avonden. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan is het natuurlijk mogelijk om één of meer aparte lezing te volgen. Wacht niet te lang met aanmelden. Door de beperkte grootte van de ruimte, is er een maximum gesteld aan het aantal deelnemers. Ook vrijwilligers van het THHEmmeloord kunnen zich inschrijven.

Deze workshop ik gelijk aan de workshop die in het najaar van 2017 is gegeven.

Henk Evers

 

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: 3.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Met kunst in balans gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


Er kunnen geen aanmeldingen meer worden geplaatst voor deze activiteit.