Creatieve ochtend: macramé plantenhanger

Datum/Tijd
maandag 26 okt 2015
09:30 - 12:00

Locatie
Toon Hermans Huis
Nijenbeek 4b
Emmeloord

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Karin Zijp


Corrie Sleebos is één van de deelnemers in het Toon Hermans Huis. Ze is zeer creatief en zo is het plan ontstaan om Corrie te benaderen om ook workshops te gaan geven.

Macrame Plantenhangers

Macramé plantenhanger maken

Ben je al bekend met macramé? In de zeventiger jaren was het razend populair en het is weer helemaal terug. Macramé knoopwerk is een zeer oude techniek, die we gaan toepassen voor het maken van een plantenhanger.

In de eerste workshop ga je leren de basisknopen toe te passen en voordat je het weet heb je aan het eind van de tweede workshop een leuke plantenhanger gemaakt. Bij macramé kun je met zeer verschillende materialen werken. Naast de vorm van de pot zal je materiaalkeuze en -kleur bepalend zijn voor het eindresultaat.

Zelf meenemen:
Een klos touw naar eigen smaak (touwlengte minimaal 25 m. Touwdikte minimaal 2 mm. Zeer geschikt touw is: sisaltouw; textielgaren; nylon klus/metselaartouw etc.); pot, schaal of glazen vaas, waar je de plantenhanger passend om heen maakt; schaar en meetlint of rolmaat.

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: 7.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Workshop gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


Er kunnen geen aanmeldingen meer worden geplaatst voor deze activiteit.