Bloemschikken

Bloemschikken

Datum/Tijd
dinsdag 13 dec 2022
13:30 - 15:30

Locatie
Ietje Kodde
Noorderringweg 10-1
Bant
Kaart niet beschikbaar

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Elly Orsel


Bloemschikken wordt gegeven onder leiding van Co Orsel, Ietje Kodde en Hanny Pepping.

Het vindt plaats op de boerderij van Ietje Kodde, Noorderringweg 10-1, Bant. Vanaf Emmeloord is het de 4e boerderij rechts. Er is genoeg ruimte om veilig op 1,5 meter afstand van elkaar te werken.
Op inspirerende wijze word je spelenderwijs geholpen om de mooiste creaties met bloemen te maken. Er wordt gebruik gemaakt van bloemen, planten, materialen uit de natuur zoals takken, blad, bessen en mos. Telkens met een thema dat te maken heeft met het seizoen. Dit wordt van tevoren bekend gemaakt zodat je weet wat jezelf mee moet nemen. Meestal is dit alleen de ondergrond.
Na afloop ga je naar huis met een prachtig werkstuk waar je thuis nog lang van kunt genieten.

De workshops worden gegeven in een ontspannen en gezellige sfeer met deskundige begeleiding.

Geef je tijdig op voor de workshops, want de belangstelling is groot.

Let op: bij afmelding binnen 48 uur voor de workshop kunnen de kosten in rekening worden gebracht.

OPDRACHT BLOEMSCHIKKEN 13 en 16 december

Kerstschikking in een frame met lichtjes
We maken een schikking op een kant en klare ondergrond. Dit houten frame is op maat gemaakt en in elkaar gezet door de man van Ietje Kodde.

Het frame gaan we bekleden met sterke soorten groen wat niet uitvalt. We gebruiken nobilis, pinus of coniferengroen. Dit wordt dakpansgewijs vastgemaakt met wikkeldraad. Daarna kun je het lichtsnoer vastmaken. Het frame kun je mooier maken met kerstballetjes, dennenappeltjes enzovoort.

In het hart, op de houten plank, komt een kleine kunststof schaal met steekschuim. Hierin steken we onder andere kerstgroen, eucalyptusblad, safarigroen en een enkele kerstbal. Om het geheel een luxe effect te geven kun je een enkele roos verwerken in het steekschuim of in een reageerbuisje.

De ondergrond zit bij het frame. Alles bij elkaar een hele opdracht, maar het komt vast goed.
Zelf meenemen: een goed humeur.

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: 2.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Bloemschikken gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


Er kunnen geen aanmeldingen meer worden geplaatst voor deze activiteit.