Bloemschikken najaar 2018

Bloemschikken najaar 2018

Datum/Tijd
vrijdag 21 dec 2018
13:30 - 16:00

Locatie
Toon Hermans Huis
Nijenbeek 4b
Emmeloord

Categorieën

Contactpersoon Toon Hermans Huis
Karin Zijp


Bloemschikken najaar 2018. 

Wordt jij ook zo blij als je huis vol bloemen staat? Maar hoe maak je eigenlijk een mooi boeket of bloemstuk? Eigenlijk is dat helemaal niet zo moeilijk. Je hebt er ook geen vakkennis of bijzondere vaardigheden voor nodig om er een succes van te maken. Met koffie/thee en veel creativiteit betekent het een ontspannen en gezellige ochtend of middag waarbij Co je spelenderwijs helpt om de prachtigste creaties maken met bloemen, planten en materialen uit de natuur zoals blad, takken en mos. Telkens met een thema dat te maken heeft met het seizoen.
Na afloop ga je naar huis met een prachtig bloemstuk om daar thuis nog lang van na te genieten.

Co Orsel wordt geassisteerd door wisselend Hannie Pepping en Ietje Kodde. die hem vervangen wanneer hij eens verhinderd is.

Let op: bij afmelding binnen 48 uur voor de workshop kunnen de kosten in rekening worden gebracht.

De tekst voor de kerstworkshop:

We maken een tafelschikking, waarbij de keuze aan jullie is Een ronde schikking op een lage ondergrond met opstaande rand, of een langwerpige schikking op een kunststof schaal ong . 50 cm , of een krans op een oasisring. Met mooi groen van Nobilis, Pinus, Eucalyptus, Skimmia en Galaxblad bekleden we het oasis. De open ruimten vullen we met diverse soorten mos.
Voor de kleur zijn er denappels, eucalytusbessen, safariegroen een bemoste tak, of enkele white wash takjes, Asparagus en een enkele bloem van Ornithogalum Voor wie het mooi vindt zijn er ook wel kerstballetjes in diverse kleuren. > Keuze genoeg om er een stijlvol of kleurrijk stuk van te maken.
Ondergrond zelf meenemen, ik heb langwerpige ondergronden (€2), plat (€1) en krans (€8). Er zijn een aantal opgegeven, maar velen van jullie hebben denk ik ook al een krans of langwerpige bak die weer gevuld kan worden.
Tot 20/21 december, groet Co

Voor wie zijn deze workshops?
Het Toon Hermans Huis richt zich op mensen met kanker en hun naasten. De personen die de workshops geven, doen dat tegen beperkte kosten en willen deze doelgroep ermee helpen. Heeft u kanker, kanker gehad, of geldt dat voor uw partner / vriend(in)? Dan bent u van harte welkom om mee te doen en u aan te melden.

Aantal plaatsen beschikbaar: 0.

Definitieve toekenning wordt 10 dagen voor de Workshop gedaan, met als doel de beschikbare plaatsen eerlijk te verdelen. Als op dat moment nog niet alle plaatsen geboekt zijn, kunt u blijven aanmelden tot enkele dagen voor de activiteit.


Deze activiteit is volgeboekt.