thh-logo-website-the7-250
Voor Noordoostpolder, Urk en omstreken

INLOOPHUIS VOOR MENSEN MET KANKER EN HUN NAASTEN

wellerwaard

LICHTPUNTJE 2 - PASEN

viooltje
Een viooltje in een zonnige tuin. Met een beetje verbeelding zie je een engeltje.

Lieve gasten van het Toon Hermans Huis Emmeloord,

We zoeken contact met elkaar op een andere manier dan we gewend zijn..............

Violenactie voor de SamenLoop voor Hoop

Door het Corona virus is de SamenLoop voor Hoop Noordoostpolder verplaatst naar eind mei 2021.

Toch wil ik jullie op de hoogte brengen hoe de violenactie is verlopen. De verkoop violen voor de SamenLoop voor Hoop is een groot succes geworden.
IMG-20200219-WA0003
In het vroege voorjaar is nagedacht wanneer het een goed tijdstip zou zijn om deze actie te starten, niet te vroeg i.v.m. het weer, maar wel op een goed moment
zodat we voor de verkoop van supers en bouwmarkten aan waren. Gekozen werd eind februari bestellen en dan begin maart uitleveren.

Er waren mooie bestellijsten gemaakt met foto’s en alles voor een zelfde bedrag.
Na enkele weken hadden we al veel lijsten met bestellingen vol.
Door heel veel gasten, gastvrouwen en bestuursleden werd ruim besteld, wel 15 bestellijsten. Totaal wel 275 eenheden ( trays,schalen, hangpotten )

Het was puzzelen om de violen in de juiste kleuren te leveren, want er was licht en donker paars, maar het is allemaal goed gekomen.
Met hulp van een goede chauffeur en een overdekte tandemasser zijn de violen bij de kweker in Ens gehaald en in het THH gezet. Er werd veel direct opgehaald
tijdens de inloop en later bij het bloemschikken uitgeleverd. Ook is nog een deel rond gebracht om ze niet lang binnen te hebben.
Merci
Doordat alles voor groothandelsprijs kon worden ingekocht was de marge wel 50%. Uiteindelijk is er een netto resultaat van €910 bereikt!!!! Allen heel erg bedankt hiervoor en daarom hebben we tijdens de inloop en bij het bloemschikken tijdens de koffie of thee genoten van een welverdiende MERCI.
Een leuke actie waar jullie allen deel aan hebben gehad.
Co Orsel

Een hart onder de riem

Hart onder de riem-a
Ganzen-3
  • Als je op leeftijd bent of tot de kwetsbare groep behoort en je hebt niet de mogelijkheid om iemand anders te vragen om een boodschap voor je te doen of naar de apotheek te gaan, dan kun je ook een beroep doen op Carrefour. Telefoonnummer 0527-630000
  • De MAX luisterlijn biedt dag en nacht een luisterend oor aan mensen die zich angstig of eenzaam voelen. De luisterlijn is anoniem te bereiken via 0900 0767 (lokaal tarief)
  • Wie behoefte heeft aan contact met andere gasten kan dit aangeven bij Elly Orsel, coördinator, e-mailadres elly@thhemmeloord.nl. Wij proberen verbindingen te zoeken
Ganzen-2
Zo zie je maar weer: de natuur gaat ondanks alles gewoon door. Groetjes, Izabel Papma
Het is nu niet mogelijk om in het THHEmmeloord te bloemschikken. Vandaar deze online workshop door Co Orsel waarin hij een paaskrans maakt. Leuk om thuis te proberen en goed te doen met deze instructievideo!
Trijnie-1-800x450

Eerste rit op de motor in 2020.

Het is vrijdag en het zonnetje doet flink zijn best. In de wind is het nog een beetje frisjes, maar we besluiten vanmiddag ons eerste ritje op de motor van dit jaar te gaan maken.

Heerlijk gevoel, straks lekker op de motor rijden en mooie weggetjes opzoeken. We vertrekken en rijden langs de Wellerwaard. Door de Corona is het daar heel stil, er lopen een paar mensen met een hondje. Verder helemaal niemand te zien. Heel confronterend dat het restaurant, anders zo vol gezelligheid, er nu verlaten bij ligt. De lucht is helderblauw, de zon schittert in het water en dan dit enorme verlatenheid. Ik zit vol gedachten op mijn motor, er gaat van alles door je heen.

We komen aan in het Kuinderbos. Bij de manege rijden we langs, ook daar verlatenheid. Het bos begint voorzichtig aan het voorjaar. Wat kan je al genieten van een kaal bos dat op springen staat om groen te worden. Door het riet schijnt de zon, ik zou foto's willen maken. Maar ja, dan moet je de motor langs de kant van de weg zetten. Lijkt me niet veilig dus we rijden rustig door het bos.

Bij Kuinre pakken we de dijk richting Blokzijl. Joh, da's nog es genieten zeg! Mooi bochtig dijkje met links het oude land en rechts mijn geliefde Noordoostpolder. Het verschil in landschap is groot, links mooie oude huisjes en boerderijen en rechts een strak ingericht agrarisch landschap.

Er zijn meer mensen op de motor onderweg. Wij motorrijders groeten elkaar altijd, ven het handje omhoog om te groeten. Soms, als dat niet gaat of je wordt ingehaald, dan gaat het voetje even omhoog. Ik zie zoveel moois maar het lukt mij niet dit vast te leggen op een foto.

We komen aan in Blokzijl. Dat is overweldigend stil en verlaten. Geen volle terrasjes en bijna geen mensen op straat. Twee dames zitten in hun eigen voortuintje aan de koffie. In de Haven liggen slechts twee ouden tjalken, verder helemaal niets!!

Rustig rijden wij door Blokzijl en weer komt er een lekker bochtenweggetje richting Vollenhove. Wat is het oude land toch mooi en zo lekker dichtbij. We rijden door de Moespot en gaan dan naar St. Jansklooster. Ik herinner mij de Elfstedentocht van Evert van Benthem, hij heeft daar aan dat weggetje gewoond. Nog even kijken of ik weet welk huis dat was. Gek dat je zo in gedachten kunt zijn en toch ook kan genieten van de omgeving. Het water is dichtbij en ligt stil in de zon te schitteren.
Door St. Jansklooster en Heetveld komen we weer aan bij een dijk, deze gaat naar Zwartsluis. Voorbij deze plaats nemen we even pauze. Ik heb voor onderweg maar wat te eten en drinken meegenomen van huis. In de berm van het kanaal zien we allemaal rommel liggen, ik pak toch maar even mij fototoestel. Er ligt een oude roestige fiets, opgeduikeld uit het kanaal denk ik. Wanneer ik nog een beetje verder kijk zie ik een verpakking van shag liggen. De tekst van het pakje en die oude fiets, ik had het zelf niet kunnen bedenken.
‘Roken is dodelijk’ staat erop. Nou………..die fiets heeft ‘t ook niet gered!

We gaan daarvandaan meteen naar Emmeloord, het was weer enorm genieten. Op de motor is het toch een andere beleving dan in de auto. Blij en dankbaar dat ik dat nog kan doen.

Trijnie Veendorp
Trijnie-2-600x338
Muziek om af te sluiten. En van deze ga je toch smelten..............
Vader en dochter weten het allebei: You've got a friend in me

WE WENSEN JULLIE GOEDE PAASDAGEN TOE EN WEET DAT ER MENSEN ZIJN DIE AAN JE DENKEN

Als u wilt reageren, stuur dan een e-mail naar info@thhemmeloord.nl
U ontvangt dit bericht omdat u zich hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief. Wilt u geen nieuwsbrieven meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden door te klikken op 'Afmelden' hieronder.
thh-logo-website-the7-250
Nijenbeek 4-B
8303 ZA Emmeloord
thh-logo-website-the7-250
facebook twitter email website